ΠΛΟΗΓΗΣΗ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Το τυροκομείο μας

Εταιρικό προφίλ

Όλα τα τυριά μας είναι χειροποίητα. Ελέγχουμε την παρασκευή κάθε τυριού σε όλη την διάρκεια της παραγωγής του. Τα τυριά μας τα ελέγχουμε καθημερινά, κάθε κεφάλι ξεχωριστά, ώστε να πετύχουμε την αυθεντική ποιότητα και γεύση που μας ξεχωρίζει από τους άλλους.

Η φιλοσοφία μας

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η προσωπικότητα που έχουν τα τυριά μας . Την προσωπικότητα του τυροκόμου , μιας οικογένειας που ασχολείται με μεγάλο πάθος και μεράκι εδώ και 60 χρόνια στην παραγωγή ποιοτικών τυριών. 
 Η φιλοσοφία μας εδώ και 3 ολόκληρες γενιές  στην τυροκομία είναι να σας προσφέρουμε υγιεινά , νόστιμα, ποιοτικά και  παραδοσιακά  τυριά. Είμαστε οι μοναδικοί τυροκόμοι  που το πετυχαίνουμε αφού ακόμα και σήμερα : 
  • Παράγουμε με παραδοσιακό και 100% χειροποίητο τρόπο τα τυριά μας.
  • Εδώ και 50 χρόνια χρησιμοποιούμε την ίδια συνταγή για τα τυριά μας.
  • Χρησιμοποιούμε καθημερινά φρέσκο , αγνό και 100% πρόβειο γάλα  από πρόβατα  ελευθέρας βοσκής της περιοχής μας.
  • Χρησιμοποιούμε μόνο την πυτιά για την πήξη του γάλακτος και αλάτι.
  • Τα τυριά μας είναι χωρίς συντηρητικά , χωρίς πρόσθετα, χωρίς χρωστικές .
  • Ωριμάζουν για περισσότερους από 3 μήνες σε ωριμαντήρια πάνω  σε ειδικά ξύλινα ράφια κάτω από ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Αυτή η ωρίμανση του τυριού στα ωριμαντήρια εγγυάται μοναδικά αρώματα και πλούσιες γεύσεις στα τυριά μας.
  • Κάθε προϊόν μας είναι ξεχωριστό και βγάζει τα δικά του μοναδικά αρώματα και τις δικές του γεύσεις.
  • Βάζουμε όλη την γνώση μας, το μεράκι μας και την εμπειρία μας πάνω στα τυριά μας αφού είμαστε τυροκόμοι που ακολουθούμε την παράδοση από γενιά σε γενιά.
  • στόχος μας είναι όλα μας τα τυριά να έχουν την προσωπικότητα μας και να μην είναι βιομηχανικά. Ποντάρουμε στην προσωπική μας εργασία και σε περισσότερα χέρια γιατί μόνο με αυτόν το τρόπο δημιουργούνται νόστιμα τυριά που ξεχωρίζουν.

Διαδικασία παραγωγής

  • Είμαστε μια πλήρως καθετοποιημένη τυροκομική μονάδα από την συλλογή του γάλακτος μέχρι και την αποθήκευση των τυριών μας.
  • Συλλέγουμε καθημερινά φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα με τα ιδιόκτητα φορτηγά βυτία μας, η επαφή με τους βοσκούς μας είναι καθημερινή για να διασφαλίζουν με την ποιότητα του γάλακτος που προμηθευόμαστε. 
  • Εξετάζουμε προσεκτικά το γάλα πριν ξεκινήσουμε κάθε διαδικασία παραγωγής τυριού, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας.
  • Ξεκινάμε να τυροκομούμε το γάλα χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές μας μεθόδους συνδυάζοντας όμως και τεχνολογικό εξοπλισμό όπου είναι απαραίτητο. Ρίχνοντας μόνο παραδοσιακή πυτιά και αλάτι διασφαλίζουμε την αγνότητα και την αυθεντικότητα των τυριών μας.
  • Τα τυριά μας ωριμάζουν στα ωριμαντήρια μας παραμένοντας στα ξύλινα ράφια κάτω από ιδανικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας για τουλάχιστον 3 μήνες.
  • Αφού ολοκληρωθεί η ωρίμανση τους, τα τυριά μας συσκευάζονται ώστε να είναι έτοιμα να αποθηκευτούν στους ψυκτικού μας θαλάμους μέχρι να καταλήξουν στο τραπέζι σας.